25 Aralık 2009 Cuma

günlerimiz






bu haftamız cok hızlı gectı nerden baslıyacagız bakalım ilk önce ceylin yagmurun dogumgününü kutladık cok güzel geçti ceylinimiz 1. yaşına girdi nice mutlu yıllara doğumgünü bebegi çok güzel olmuştu kırmızılar nede yakıştı kuzuya tatlı kuzu
sonrasında babaannemıze gıttık babaannemizinde doğumgününü ailece kutladık seda halası pasta yapmıstı ve onu bir güzel yedik halası pamuk prensesime cıngırak aldı hepsi birbirinden güzel aldıgı gün cıngırakları tutamıyordu ama kızıma eline sürekli verdik ve 23.12.2009 tarihi itibarıyla elinde tutmaya başladı ve bende bunu fotoladım irem eceyi görmeye misafirlerimiz geldi ,son zamanlarda baş agrım vardı birde hamilelikte şeker cıktıgı için kontrollerim vardı doktora gıttım sükür ki şekerim yok hamilelikte olan bir şeymiş troit sorunum vardı az calısıyor ona bakıldı yine az çalışıyor ilaçları içmeye devam başagrımada tansiyon yüksekliğim var baş agrılarımda ondanmıs hipertansiyon olabilirim şimdi göz muaynesi verdi göz dibi muaynesi olucam umarım bisey cıkmaz hamilelikte agrıyan dişime doktora gıdecegim kızımın doktor kontrolu var babaannemiz kızıma cok güzel elbise örmüş teşekkür ederiz bebegime çok yakıstı ellerine sağlık. pamuk prensesim şu an uyuyor çok tatlı oldu tam yemelik ..

güzel bir hikaye

Güzel bir hikaye aktarmak istiyorum bugün size. Benim çok sevdiğim hayata bakışımı özetleyen bir hikaye. Hayatı sorunsuz, pürüzsüz yapmak için kendini feda eden herkese de belki biraz faydası olur.

...bir zamanlar kötü geçen bir hasattan şikayet eden bir çiftçi vardı: "Tanrı hava durumunu kontrol etmeme izin verse her şey daha iyi olurdu."
Tanrı ona dedi ki: "Bir yıl boyunca havanın kontrolünü sana bırakacağım.Ne istersen hemen yerine gelecek.

Zavallı adam çok mutlu oldu ve hemen dedi ki "şimdi güneş istiyorum" ve güneş çıktı.Sonra dedi ki "şimdi yağmur yağsın" ve yağdı. Bir sene boyunca önce güneş açtı ve sonra yağmur yağdı. Mahsül hiç bu kadar bol, hiç bu kadar yemyeşil olmamıştı.

Sıra hasata geldi. Çiftçi buğdayı biçmeye koyuldu ama yüreğine indi. Başakların içi bomboştu. Tanrı sordu: "Nasıl mahsülün ?"
Adam şikayet etti:"Kötü efendim,çok kötü".

"Peki sen havayı kontrol etmedin mi ?İstediğin her şey olmadı mı ?"
"Evet!Ben de işte bundan dolayı şaşkına döndüm.İstediğim güneşi ve yağmuru elde ettim ama hiç mahsül yok."

"Peki hiç rüzgar, fırtına, kar ve buz istemedin mi ?Bunlar havayı temizleyip kökleri güçlü hale getiriyor. Mahsülün de içi doluyor.Hep iyi havayla olur mu hiç ? Elinde bu yüzden mahsül yok"

Yaşam hem iyi hava hem kötü hava, hem zevk hem acı, hem yaz hem kış, hem gece hem gündüz varsa yaşanır. Hem üzüntü hem mutluluk, hem rahat hem rahatsızlık olmalı.Yaşam işte böyle uçlar arasında güzelleşir..

Alıntı:Aylin KOTEL

18 Aralık 2009 Cuma

aşımızı olduk


bebegim karma aşısını oldu doktorumuz aşılarını saglık ocagında yaptırmamızı söyledi ve biz de sağlık ocagında yaptırdık bebeğimin 2 bacak ve 1 kolundan aşı oldu canım pamuk prensesim çok ağladı bende ağladım içim gitti bebeklermiz hep gülsün hiç aglamasın kıyamam ben sana senin sağlıgın için aşıyı yaptırdık eve geldik 2 saat sonra hafif ateşi çıktı bende şurup verdim çok huysuzlandı ve gün içersinde ateşlendi bebegim canım kızım pamuk prensesim 2 gündür elini emiyor engel oluyorum ,kuzum değişik sesler cıkarıyor bebegim büyüyor

11 Aralık 2009 Cuma

irem ece'yi susturmanın yolu

bebegime babışkosu oyuncak almış bebegimde oyuncağı çok sevdi oyuncak çalınca cok mutlu oluyor ağlarken susuyor canım kızım benim akıllı kuzum annen seni çok seviyor

10 Aralık 2009 Perşembe

KUZUMUN KUZUSU

babaannemizin hediyesi

yüzümüzdeki kızarıklar

hafta sonu babaannemıze gıttık babaanemıze gıttıkce banyomuzu yapıyoruz yıne banyomuzu yaptık ve karnımızı doyurup sıkıca gıyındıkten sonra uykuya daldık ve irem ece uyanınca bır baktım bebegimin vucudu kızarık olmus cok telaslandım ne olabılırdıkı ?


ufacık bebegın hasta olması bebegımın pamuk prensesimin kelebegimin kuzumun hasta olmasına dayanamaz bu yüregim ateşi felan yoktu ateşi olmaması ıyıydi ishal gibi sürekli kakasını yapıyordu doktora götürdügümüzde doktor detarjanını ve sampuanını sabununumu degişitirdinizmi dedi 3 gün sürdü ve geçti ne oldu belli degil 2. aylık doktor kontrolümüzü de yaptırdık bebegim saglıklı gelişimide iyi doktor teyzesi iyi bakmışsın dedi bebegimin kilosu 5900 olmuş boyuda 59cm büyüyor yalnız meme emmek istemiyor 6 ay emseydi bu kız memeyi bırakacakmıdır nedir ?
irem ece dogdugundan bu yana burnu tıkalı okyanus suyuda işe yaramıyor doktora sordugumda hava nemlendırıcı almamızı soyledı onu edındık sinbonun hava nemlendıırıcı sını aldım işimiz görüyor inşallah düzelir

pazar günü irem ece meme emmek hiç istemedi sütüm vardı gögüslerim sızlıyordu süt sagma makinası aldım nukun memnun kaldım güzel bir ürün almak isteyene tavsiye ederim

birde ben mama yaptıgım için sürekli su ısıtıyorum bazen cok sıcak oluyor bazende soguk oluyor su ısıtmayı kolaylastırmak için biberon ısıtıcısı aldım


3 Aralık 2009 Perşembe

bu seferde burçların serüveni

burclarin seruveni...
... ve tanri bir sabah oniki cocugun onunde durdu ve her birine yasamin tohumlarini ekti. cocuklar kendilerine verilen armagani almak icin birer birer one ciktilar.

"koc! sana ilk tohumu ekme onurunu veriyorum. ektigin her bir tohuma karsilik elinde bir milyon tohum bulacaksin, fakat onlarin buyumelerini gorecek vaktin olmayacak. insanlarin aklina ben'i yerlestirecek ilk kisi sen olacaksin, fakat bu dusunceyi gelistirme ya da hakkinda soru sormak senin gorevin olmayacak. yasaminin sebebi eylemdir ve bu eylem insanlara benim yaraticiligimi haber verecektir. iyi calisabilmen icin sana kendini begenme ozelligini veriyorum." ve koc sessizce yerine cekildi.

"boga! sana tohumu madde haline getirme gucunu veriyorum. baslanmis olan butun isleri senin bitirmen gerektigi icin gorevin cok sabir istemektedir, aksi halde tohumlar ruzgarda savrulup kaybolacaktir. yapmani istedigim bu gorev icin soru sormayacak, isin ortasinda dusunceni degistirmeyecek ve baskalarindan destek beklemeyeceksin. bunun icin sana guclulugu veriyorum. onu akillica kullan." ve boga yerine cekildi.

"ikizler! sana insanlarin cevrelerinde gordukleri seyi anlamalarini saglayabilmen icin cevapsiz sorular veriyorum. insanlarin neden konusup, neden dinlediklerini hic bir zaman bilmeyeceksin, fakat cevap bulmak icin yapacagin arastirmalarda sana armagan olan bilgi'yi bulacaksin." ve ikizler yerine cekildi.

"yengec! sana insanlara duyguyu ogretme gorevini veriyorum. butun duyguyu yasayarak ogrenmeleri ve olgunluga ulasmalari icin onlari hem aglatip hem guldureceksin. sana olgunlugu hizla arttiracak olan aile armaganini veriyorum." ve yengec yerine cekildi.

"aslan! sana yaraticiligimin tum gorkemini dunyaya gosterme gorevini veriyorum. ancak azametinde dikkatli olmali ve bu yaraticiligin senin degil, benim oldugunu daima hatirlamalisin. eger bunu unutursan insanlar seni kucuk goreceklerdir. bu gorevi iyi bir sekilde yerine getirirsen buyuk haz duyacaksin. bunun icin sana armaganim onur'dur.". ve aslan yerine cekildi.

"basak! sende insanlarin benim yarattiklarimla neler yaptiklarini sinamani istiyorum. onlarin ne yaptiklarini dikkatlice inceleyip kusurlarini hatirlatacaksin ve boylece benim yarattiklarimi iyice ogrenmelerini saglayacaksin. sana bunu yapabilmen icin saf dusunce'yi armagan ediyorum." ve basak yerine cekildi.

"terazi! sana insanlarin birbirlerine karsi olan gorevlerini hatirlayabilmeleri icin hizmet erdemini veriyorum. boylece insanlar isbirligini ogrenecek ve kendi davranislarinin diger yonlerini de yansitma yetenegini edineceklerdir. ve uyumsuzluk olan ger yere seni yerlestirecegim ve bu gayretlerin icin sana armaganim sevgi'dir."

"akrep! sana cok guc bir gorev veriyorum. insanlara dusunduklerini anlama yetenegi verdigim halde, anladiklarini soylemene izin vermeyecegim. bircok kez gorduklerinle aci cekecek ve bu aci ile benden uzaklasacaksin. bu acinin benden degil benim yanlis anlasilmis olmamdan dogdugunu unutacaksin. bircak insani hayvan gibi gorecek ve onlarin hayvansal icguduleriyle oylesine ugrasacaksin ki yolunu sasiracaksin, fakat sonunda gene bana doneceksin. akrep sana en ustun armaganim olan amac’i veriyorum."

"yay! senden beni yanlis anlayip caresizlige dustuklerinde insanlari guldurmeni istiyorum. guldurme insanlara umut verecek ve bu umutla insanlarin gozlerini bana cevirmelerini saglayacaksin. bircok kisinin yasamina yalniz bir an icin girecek ve girdigin her yasantidaki huzursuzlugu taniyacaksin. sana yay, karanliktaki her koseye erisip aydinlatabilmen icin sonsuz bereket veriyorum."

"oglak! senden insanlara calismayi ogretmen icin alinterini istiyorum. tum insanlarin yukunu omuzlarinda tasiyacagin icin bu gorev hic de kolay degildir. ama bu boyundurugun yuku icin senin ellerine insanligin sorumlulugunu koyuyorum."

"kova! sana insanlarin tum olanaklari gorebilmelericin gelecek kavramini veriyorum. benim sevgimi kisilestirmen icin yalnizlik acisini cok duyacaksin. insanlarin gozlerini yeni olanaklara cevirebilmeleri icin sana ozgurlugu armagan ediyorum."

"balik! sana hepsinden daha guc bir gorev veriyorum. senden insanlarin uzuntulerini toplayip bana geri getirmeni istiyorum. senin gozyaslarin sonunda benim gozyaslarim olacak. senin topladigin uzuntuler insanlarin beni yanlis anlamalarindan dogmus uzuntulerdir, fakat senin onlara verecegin sefkatle onlar yeniden beni anlamaya calisacaklardir. bu guc gorev icin sana en buyuk armaganimi veriyorum. sen oniki cocugum arasinda beni tek anlayan olacaksin, fakat bu anlayis yalniz senin icindir, sen onu insanlara anlatmak istediginde onlar seni dinlemeyeceklerdir." ve balik yerine cekildi.

martin schulman

1 Aralık 2009 Salı

geçikmiş yazı






Bayramıda gecırdık herkesın gecmıs kurban bayyramı kutlu olsun bayramın 1. ve 2. günü akraba zıyaretınde bulunduk gıttıgımız her ev bebegıme yumurta ,şeker un ve hediyeler almışlar burdan teşekkür ederim 3.günü canım çok sıkıldı annemle ablam ankaradan gelmişlerdi onlarla vakıt gecırecektık hıç bir şey anlamadım irem ece hiç durmadı sürekli agladı ve gögsümden emmedi bebegim yalancı memeyi tercih etti çok üzüldüm emmeyi bırakacakmı diye eşim ve benim elimizde kaldı gecede cok huysuzlaştı bişey oldu sanki bebegime neyseki bügün iyi normale döndü kız kardeşim mine arefe günü hastalanmış onada canım sıkıldı çok geçmiş olsun kendine iyi bak öptüm
bu arada irem ece 2. aylık oldu zaman ne cabuk gecıyor bebegim gülmeye başladı sabahları çok keyifli oluyor onunla konuşunca gülüyor hala burnu tıkalı deneyimli arkadaşlara soruyorum yapabılecegım bısey varmı hava nemlendiriciler işe yarıyormu alıp almada kararsızım bılgısı olan paylaşabilirmi?

irem ece pamuk prensesim

irem ece pamuk prensesim

Blog Archive