21 Mayıs 2010 Cuma

Dünya süt günü (21mayıs)



Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Vücudu sağlamlaştırır, güçlendirir.
Kemik erimesini önler
Mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir
İshali tedavi eder
Mide rahatsızlıklarını giderir
Sindirim sistemini düzene sokar
Ülseri önler
Beyne enerji verir
Diş çürüklerini önler
Kronik bronşiti önler
Tansiyonu düşürür
Yağsız süt, kolestrolü düşürür
Kanserin önlenmesine yardımcı olur
Saç ve tırnakların oluşumunda büyük rol oynar.
Yaşlanmayı geciktirir.
Vücutta ödem yapan sıvıların toplanmasını önler.
Cilt üzerinde nemlendirici etki yaparak cildin yıpranmasını engeller
Süt, büyüme ve gelişmenin temel yapı taşlarını içerir. Vücudun birçok hayati fonksiyonunu sağlayan kalp, sinir ve kas hücreleri için gerekli unsurlara sahiptir. Sütte, kalsiyumun yanı sıra, potasyum, fosfor ve protein bulunur.

Süt ve süt ürünlerinin Faydaları nelerdir?
Öğünlerin vazgeçilmezi süt ve süt ürünlerinin bilinen en önemli yararı güçlü kemiklerin oluşmasına yardımcı olması. Bu nedenle özellikle büyüme çağındaki çocukların en çok tüketmesi gereken besinlerden.

Süt Tokluk hissi veriyor
Kadınların menopoz döneminde de ihtiyacı olan kalsiyum ihtiyacı süt ve süt ürünleri ile karşılanabilir.

Yapılan araştırmalara göre vücudumuzun en önemli yapı taşlarından biri kalsiyum. Diyet sırasında kalsiyum alan kişiler daha hızlı kilo veriyor. Bunun nedeni minerallerin yağ yakımını hızlandırması.

Yağların vücuda yerleşmesine engel olan kalsiyum mineralleri özellikle süt gibi sıvılardan karşılandığında ise midede yeterli yer kaplayacağından beyne de tokluk hissi gitmesini sağlıyor.

Hiç yorum yok:

irem ece pamuk prensesim

irem ece pamuk prensesim

Blog Archive